Projects


The home portrayed below is situated in a closely knitted neighbor hood of Gordans Bay. The house is divided into spacious living areas consisting of a Lounge, Living Room open plan to a dining area overlooking into the kitchen and a ocean view to the the rear of the living area. It further extends with a entertainment area where guests can feel welcome and at rest. A staircase constructed of I-Beam with treads of railway sleapers sneaked to the left of the front entrance leading to three bedrooms with one bathroom. One of the main bedroom contains a study and a gymnasium room where one could apply all exercising abilities with electronically operating exercise equipment. In addition it has a study and a dressing area leading into the en-suite. It further comprises of a double garage with a entrance leading into the scullery area that is adjacent to the kitchen.

The property has an extent of 1800 sqaure meters with a well established home with a size of 980 sqaure meters. It has a entrance covered by a monopitch roof enclosed and hidden to obtain a exquizit view. It entrances into a spacious 3m x3m hall way leading into a spacioius lounge overlooking into living area to the left and dining area to the right directly spaced and open to a spacious kitchen. The kitchen homes a pantry cupboard and leads into a scullery to hide all the unwanted sight of unwashed china. The Dining area leads onto open spaced but also partcially covered entertainment area where one could abuse the comfort of preparing or cooking in the open. In the area of the living room it leads into a enclosed swimming area overlooking into the rear of the property. The entrance hall contains of a double volume space with a stair case rising to the top floor which contains of four bedrooms, two bathrooms and a en-suite with dressing area and a study nook which could also be used as a nursing room. The bedroom overlooks into the rear of the property with a well design landscape setting. Lastly, a garage that is able to store three vehicles and engine driven toy for off-road entertainment.

 

Ahoy Guest Boutique

The Ahoy Guest Boutique was one of the attractive guest houses that was constructed for the 2010 soccer world cup. The building is now much larger than what the client anticipated but the moment the design was presented and then created their own mental image of how the building would look like which made them over excited to get started. Although we met various challenges with the local authoriteis, we managed to complete the building in time for the soccer world cup. The images below will provide you an example of what all work were involved. For further and true perspective of the building it can be found at 

//www.booking.com/hotel/za/ahoy-boutique-port-elizabeth.en-gb.html

Before

        

After

       

Mr.Tabeni

This Project was engaged with the client in May 2007. The client not only needed additional space but also wanted to improve the facade of the building.  There was a need to improve the value of the building to enhance the neibhouring homes. The following images displayed below will provide a understanding in the client's request.  

Before

            

After

       

Hennie Louw

The project consisted of a Portal Frame structure measuring approximately 470sqm and contributes staff facilities and sufficient parking. The office space and staff facilities measures approximately 150sqm and the remaining space is reserved for working and storage. The reason for this project resulted in limited space at the client's old property which eventually became too clustard for storage of equipment. The equipment cosnisted of hydraulic hoists and many other devices that relate to vehicle requirements. The project was initiated in 2007 and completed without any delays.

 

Something out of the ordinary. Client requested a duplex or another term used main dwelling and second dwelling. Property is situated in Johannesburg. Both the buildings although closely situated, comprises of three spacious living areas such as the Lounge, Living area and the Dining area. The dining area and kicthen over look one another. The kitchen consists of a pantry and a scullery. The living area over looks onto a semi-open entertainment area which leads onto a pool area surrounded with timber decking. The upper rooms consist of 2 bedrooms which both have a en-suite and a dressing area with a balcony overlooking the back yard with well planned out lanscaping. Each duplex unit contains a double garage. 

Mr. Weeks

This project was constructed in February 2005. The client needed a home that was not only comfortable but also to accompany family and friends when an occasion arises. Although the guidelines produced various "House" rules to comply with building hights to please adjacent neighbours and not obstructing their see view, the land gradient allow us to provide an elegant style and design that would compliment the surrounding properties.

        

Mtobeli Mlahleki is the proud owner of a beautiful 800sqm home comprising of two floor levels which the top floor consists of 5 bedrooms, three bathrooms, gym room and a study room. The ground floor consists of three living areas which one is the home theatre system room, a kitchen with scullery area and pantry nook and a double garage. The front entrance foyer consists of two quarter spiral stair cases rising to the top floor. The top floor has one large main bedroom with an en-suite and dressing room and the second large bedroom, reserved for visitors, has a breath taking sea view and has a luxurious en-suite. The other three bedrooms can accommodate two children per bedroom. The gym room is located between the two main bedrooms with a sea view. The website link will provide you a more intensive insight to relate to the description.     https://web.facebook.com/Golden-Eagle-Draughting-1563080887237683/